Italiensk paj med serrano, basilika och tomat

Äntligen fredag! Ikväll kommer några jobbarkompisar hem till mig på lite mys. Vi ska gotta oss med lite plockmat och en (förhoppningsvis) god paj, och fira att några går på semester och säga hej till mig som kommer tillbaks från semestern. Eftersom jag älskar att piffa och förbereda sa jag att vi kunde vara hos mig. Mys!

Vi sa att eftersom två av oss (inklusive mig själv) jobbar till 20 äter vi väldigt simpelt. Lite charkisar, plock och paj. Jag tog på mig ansvaret att få ihop en paj, och jag älskar verkligen det, man kan göra så otroligt mycket med en paj! Min favoritpaj är med massvis av mozzarella, serrano skinka, basilika och soltorkade tomater. Det är smidigt att slänga ihop och passar alla. Eftersom en av gästerna är laktosintolerant bytte jag bara ut alla mjölkprodukter mot laktosfritt, nemas problemas!

Du behöver

  • Smördeg (eller vanlig hemmagjord pajdeg)
  • 150 g Lufttorkad skinka
  • 125g Mozzarella
  • 100g Soltorkade tomater
  • 15 basilikablad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Börja med att trycka ut pajdegen i en form. Förgrädda pajskalet på 200g (varmluft) i 10 min. Strimla basilika, skinkan och tomaten och blanda ihop dem i en skål. Blanda mozzarella, grädde och äggen, samt salta och peppra. Häll hälften av äggsåsen i pajskalet, och sedan hälften av de strimlade ingredienserna. Häll  sedan på resten av såsen och de sista strimlorna. Låt stå i ugnen tills den fått en fin färg, ca 30-40 min. ÄT!

Paj

Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *