Inredning

Blåvitt porslin

17 juli, 2017

 

Som jag nämnt tidigare älskar jag blåvitt porslin. Jag tycker att det känns hemtrevligt, antikt och såklart väldigt vackert. Att blanda antika saker men en lite modern omgivning är det bästa jag vet, och all min mässing jag samlat på mig, passar så fint ihop med det blåa.

Det tog lång tid för mig att komma på vad det var för inredningsstil jag gillade. Eller mer hur jag skulle uttrycka det, för jag visste ju vad jag tyckte var smakfullt. Jag älskar boenden med vacker stuckatur, högt tak som pryds av stora kristallkronor och glansiga kakelugnar. Min lägenhet är dock lite för modern för att allt det där ska passa in. Så jag får nöja mig med att ta in små detaljer som ger den lite antika känslan.  Vasen ni ser ovan har jag köpt på auktion, och även ett uppläggningsfat i samma tema. Blåvitt porslin är det finaste som finns! Tycker att den är så fin med det blåa och vita ihop med guldkanten. Att ställa den ovanpå några inredningstidningar blir ett snyggt stilleben!


När man köpt något på auktion kan jag inte låta bli att fundera på vart den varit innan, och i vilken miljö den stått i. Tänk så har den tidigare varit i ett sådant antikt drömboende som jag nämnde innan, med stuckatur, kakelugnar och fiskbensparkett? Eller så har den bara stått i någons garage pga att de tyckt den vart ful, haha!

 

 • Reply
  Johanna Seijsing
  17 juli, 2017 at 23:36

  Tycker blåvitt porslin är så fint!! Vill i framtiden ha servis i blåvitt porslin. Vasen blev perfekt där den står nu.

  • Reply
   Amanda
   20 juli, 2017 at 09:37

   Ja det är så fint verkligen! Tycker jag absolut att du ska satsa på, så tidlöst och vackert 😀 kram

 • Reply
  Sanna
  20 juli, 2017 at 10:44

  Alltså jaaaaa! Jag älskar också blåvitt porslin. Köpte en urna på loppis för några månader sedan, är sååå nöjd. Och udda Rörstrandsfat på Tradera. Jag känner mer och mer att vi nog har rätt så lika stil 🙂 I alla fall på vissa plan 🙂

  • Reply
   Amanda
   21 juli, 2017 at 09:46

   Så fint ju! Älskar Rörstrands porslin, finns så himla mycket fint! Ja verkligen, tycker det är så kul när man hittar inspiration hos andra 🙂

Leave a Reply