Listor

5 saker du inte visste om mig

1 augusti, 2017

Jag har nog inte gjort någon sådan här lista förut. Jag tycker dock att det är väldigt roligt att själv läsa denna typ av listor. Extra kul är det såklart när man kan relatera och känna igen sig. Så idag bjuder jag på 5 saker du inte visste om mig.

Jag är sjukt bra på att vissla, och jag menar verkligen sjukt bra. Det går inte en dag utan att jag visslar med i en låt, börjar vissla spontant eller busvisslar 😉 Det är så himla klämkäckt och jag får ofta kommentarer om det. Natalie på mitt jobb hatar när folk visslar, och hon kommenterar alltid att jag går och visslar, haha. Jag har alltid visslat, och det roliga är att min mamma är likadan! Varje gång vi åker bil tillsammans sitter vi och visslar med (utan att vi tänker på det) till låtarna på radion.

Jag är dålig på att lyssna när folk pratar. Nu menar jag inte om jag och en vän sitter ner och pratar om någonting, utan om någon bara säger något till mig spontant. Du kan säga ”jag ska till sommarstugan i helgen” till mig, och 10 minuter senare frågar jag vad du ska göra i helgen. Detta händer såååå ofta på till exempel jobbet eller när jag gör två saker samtidigt. Det är verkligen någonting jag måste jobba med. Pernilla  på jobbet får ofta stå ut med detta och säger hela tiden ”men jag sa ju det nyss?????” haha.

Jag, lillebror och pappa!

Jag är väldigt familjekär. Det är ju ingen nyhet för någon av er att det bor en tant inom mig. Hur mycket jag än älskar mina vänner och glädjen dem tillför i mitt liv, så kommer jag alltid älska en kväll hemma med familjen. Jag och min mamma är väldigt nära, och även min fina lilla mormor och jag kommer alltid vara bästisar. Nästan varje år har jag varit på semester med min familj, och nu de senaste åren har jag haft lyxen att ha med min sambo också. En kväll hemma med dem, Simon, god mat och en bra film är det bästa jag vet!

Jag älskar att spela The Sims! När jag och Matilda var mindre spelade vi alltid Sims, all day every day. För ungefär ett år sedan upptäckte jag detta igen och spelade som en tok. Efter ett tag avtog detta och jag tröttnade. Men så för någon vecka sedan kom jag och Pernilla på jobbet, in på ämnet. Nu sitter vi på kvällarna och skickar bilder på snapshat hur vi inreder våra hus och vad för familjer vi skapar, haha! Så himla roligt tidsfördriv.

Jag älskar att diskutera med någon som har en annan åsikt än mig. Jag tycker att alla barn ska ha rätt att få gå i en vanlig skola, med barn i samma ålder som en själv. Ett barn som kommer från ett annat land än Sverige behöver inte vara mindre kompetent än en svensk-född elev. De är förmodligen på samma kunskapsnivå som en svenskfödd elev, bara att det svenska språket fattas. Jag anser dock inte att det gör att de ska behöva gå i en annan skola, med enbart elever från andra länder. Jag tycker inte att du som människa har ett mindre värde beroende på vem du älskar. Jag tycker inte att det är onaturligt att ha två pappor som föräldrar. Detta är ämnen jag älskar att diskutera! Det finns få saker som gör mig så upprörd som dessa ämnen, och när folk på fullaste allvar säger tvärt om mot vad jag tycker. Jag älskar att få dumförklara människor som inte håller med mig, och få ge dem argument och faktisk fakta på hur fel dem har.

    Leave a Reply