Matlagning

Tomato tomeito

3 augusti, 2017

tomatplanta

Nu ska vi prata om min älskade tomatplanta igen, haha. Vid det här laget har jag faktiskt hunnit skörda 3 gånger! Att se hur någonting växer från en liten kvist till en 2 meter hög planta är kärlek för mig. Att sedan kunna blanda ner ljumna tomater i salladen är ännu bättre.

De är så himla söta och goda, och de varma dagarna blir även tomaterna härligt ljumna. Då smakar de som allra mest. När jag köpte den trodde jag inte att jag skulle lyckas, eftersom det är första gången jag odlar någonting. Man kan väl säga att jag fått mersmak för det. Jag längtar nu mera till jag har ett hus med en stor trädgård där jag kan ha ett stort land. Där vill jag odla tomater, jordgubbar, gräslök, morötter, rabarber, lök och massa annat gott. Förstår ni vilken dröm det hade varit?

Hmmm.. Är det konstigt att säga att man tycker tomaterna är söta?
Jag hoppas att det blir lite varmare snart så att de gröna tomaterna på plantan får lite färg också. Så fort hösten kommer blir jag tvungen att göra mig av med min tomatplanta, så jag vill ju såklart få ut så mycket tomater som möjligt. Det jag är mest förvånad över är att ingen tomat har spruckit. Jag läste att jättemånga hade problem med att de sprack om man inte vattnade jämnt. Alltså om man inte vattnade ungefär vid samma tider på dagarna. Jag har dock inte haft några problem med det!

↑ Gårdagens fångst, mycket nöjd 😉

  • Reply
    Sanna
    7 augusti, 2017 at 14:23

    Åååh, alltså jag är så avis på din tomatplanta – den är gaaalet fin. Önskar jag hade antingen en balkong eller väldigt mkt mer solsida i lägenheten, men dessvärre inte. Dock har jag inte riktigt kommit över att jag tar ihjäl vissa växter (eller ja, det blir typ att vi inte riktigt kommunicerar i hur mkt vi har vattnat så att de drunknar, sååå ledsamt!). Men jag är lite sugen på en citrus… Eller nånting med en frukt. Förutom min avokado. Men som sagt; sjukt avis. Den är så fin, och kan tänka mig att dessa små tomater smakar himmelskt!

Leave a Reply