Jag blev så himla sugen på att göra hemgjord falafel här om dagen. Jag är verkligen inne i en bra matperiod nu. Jag har mycket inspiration och tycker det är kul att testa mig fram. Falafel har jag aldrig gjort innan, men jag tycker ju att det är så himla gott!

Jag tänkte ”hur svårt kan det vara” och mixade ihop kikärtor, lök, persilja och kryddor. Trots att jag gjorde helt enligt konstens alla regler blev smeten ändå som en jäkla gröt. Den höll inte ihop och var bara sjukt kladdig. Jag trodde att den kanske skulle vara så och teststekte två bullar i het olja. Det blev pannkaka i stekpannan kan jag säga. Jag blev så jäkla besviken och var beredd på att slänga allt i soporna och beställa pizza, när jag gav det ett försök till. Jag läste mig till att man kunde slänga i lite mjöl i smeten om den var för lös. Det hjälpte faktiskt, och bullarna blev perfekta. De var dessutom lätta att fritera/steka. Tyvärr är jag lite av en rookie när det gäller fritering i stekpanna, så de blev inte riktigt färdiga i mitten. Det gjorde tyvärr att hela rätten blev ganska grötig… Men smaken blev verkligen svingod! Det sa även Simon, haha! Sedan tycker jag alltid att det är lite roligt när man gjort det själv, hemgjord falafel låter ju roligare än färdigköpt 😉

Vitlökskräm

Till falafeln gjorde jag en vitlökskräm som jag brukar göra. Den är svingod, men du stinker några dagar framöver! Det är det dock värt om du frågar mig 😉 Det enda jag gör är att jag blandar lätt-creme fraiche ihop med 3 vitlöksklyftor. Sedan kryddar jag med salt, kycklingkrydda (innehåller typ timjan, koriander, persilja) och en nypa socker. Svingott! Bäst blir den om du låter den stå i kylen en halvtimma, då drar den åt sig ännu mer smak.

 

1 comment on “Homemade falafel”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *