Vardag

Dagsutflykt

9 augusti, 2017

dagsutflykt

Jag hade en riktig mysdag i lördags. Jag, mamma och pappa satte oss i bilen och åkte på en dagsutflykt. Precis som på den gamla goda tiden när man var liten. Vi stannade på vägen och åt glass och på hemvägen stannade vi vid en golfklubb och åt en jättegod lunch.

Jag var ledig i lördags och hade inget att göra. Simon hade åkt till Danmark med kompisar och jag hade inget emot att umgås med mina päron en sväng. Mamma sa att hon och pappa skulle åka lite bil på lördag och undrade om jag ville följa med. Jag tänkte mig en tripp till Gränna typ och vara hemma om två timmar igen. När vi satte oss i bilen frågade jag vart vi skulle. ”Till Skåne” säger pappa, haha. Men vi hade faktiskt väldigt mysigt, och det var kul att umgås ordentligt med mor och far en dag. Anledningen till att vi åkte dit var att de ville åka till en stor husvagnsbutik i Vinslöv och kika 🙂

Pappa tog med oss till en supermysig restaurang på en golfklubb. Han insisterade på att vi skulle testa deras hamburgare, då han ätit där förut och ja, den var sååå god verkligen. Pappa slog vad om 100 spänn att jag inte skulle orka äta upp hela hamburgaren + pommes. Jag gjorde ett tappert försök, men det slutade med att jag fick galet ont i magen och fick lägga mig ner i bilen på vägen hem. Haha, vad gör man inte för 100 spänn (dock förlorade jag… Men men).

På vägen hem visade pappa oss en antik-handel. Han är säljare och reser väldigt mycket i jobbet, och hade sett det från vägen förra gången han var i stan. Han sa att denna var ganska känd och frågade om vi ville kika! Det var en stor lada som de gjort om och det fanns sååå mycket saker att titta på. Vi hittade dock inget, och rullade sedan hem till Jönköping igen! Så mysigt med en riktig dagsutflykt verkligen. Det vill jag göra i framtiden med mina barn, bara åka iväg en dag och njuta av vårt fina land!

 • Reply
  Sanna
  9 augusti, 2017 at 12:57

  Låter som en helt maaagisk dag! Synd att ni inte hittade något där på antik-handeln. Jag har märkt att här i Göteborg är typ stadsmissionen (och då gärna i stadens utkanter) allra bäst. Igår fyndade jag två fat från Rörstrand (udda fat är en ny drog, hehe) för 60 kronor, glasunderlägg i nysilver för 5kr/st och en jättefin, alldeles för stor lampskärm för 40kr. Men det blev så som jag hade tänkt mig till slut. Så nöjd! 🙂

  • Reply
   Amanda
   10 augusti, 2017 at 14:46

   Åh gud vad roligt! Jag önskar jag hade lite mer flyt när det gäller fynd. Tyvärr har vi inte så himla mycket roliga antik-butiker här… Jag får passa på när jag är utanför stan helt enkelt 😉 Men gud vad roligt, avis jag blir nu! Tycker det är så fint med udda fat, jättekul när man typ ska bjuda på fika. Ser så hemtrevligt ut tycker jag! kram

Leave a Reply