Inredning Okategoriserade

Love the velvet

10 augusti, 2017

Sammet

Sammet är en jättestor trend just nu, och jag älskar det verkligen. Det känns lyxigt och hemtrevligt om du frågar mig. Hade jag haft lite annan stil här hemma hade jag mer än gärna låtit en mörkblå eller puderrosa soffa flytta in.

Jag älskar sofforna på bilden ovan. Håller ni inte med om att det inger en väldigt lyxkänsla? Jag vet dock inte hur bra tyget håller sig med tiden, men men. De är ju fina att titta på i alla fall? Just blått är en färg som jag gärna hade inrett hela hemmet med. Jag älskar den lite mörkare, gråtonade blåa nyansen, superfin. Sedan är ju såklart en smuts-rosa fåtölj inget jag skulle säga nej till 😉

Sammet

Eftersom jag inte kommer få någon sammetssoffa inom den närmsta tiden får jag kompensera med kuddar i sammet! Just nu har jag det i både soffan och i sängen. Det blir både väldigt mysigt och fint. Det är något med tyget som ger ett lugnande och mjukt intryck. Jag älskar den runda kudden på bilden, tycker det är så roligt när något är lite udda! Kanske kan bli nästa kuddköp 😉

Sammet

Såklart även gardiner i sammet! Tycker att detta är extra vackert i sovrum. Där vill jag gärna ha en mjukare och lite dovare känsla, och det ger sammetsgardiner tycker jag. Så fint när det hänger stora, tunga gardiner från taket, som på bilden längst upp i högra hörnet. Jag hade gärna haft ett par mörkgråa gardiner i sammet i mitt sovrum.

 • Reply
  Sanna
  10 augusti, 2017 at 15:17

  Åh jag älskar också sammet. Det är sååå underbart. Funderar på att sy egna gardiner, men undrar om det ens skulle bli lönsamt… Det är ju dyrt både som metervara och att köpa färdigt. Nu sydde jag två sammetskuddar häromdagen och blev så himla nöjd. Men tänker att en inte ivll ha för mkt på en och samma plats. Mitt nästa projekt är dock att göra en puff eller liknande, köpa nån billig/second hand och klä om 🙂 Så vackra kulörer du har valt här, det känns verkligen lyxigt 🙂

  • Reply
   Amanda
   10 augusti, 2017 at 19:46

   Ja jag såg det, de blev ju hur bra som helst!! Njaaaa asså jag tror typ inte att det blir lönsamt. Två kuddar går ju an, det brukar ju bli billigare. Men gardiner behövs ju så humla mycket tyg till ? och det är ju som du säger svindyrt med metervara!!
   Jag önskar att jag visste hur man gjorde! Haha jag tyckte det var ett under att jag fick ihop två kuddar ? önskar verkligen att man vart mer uppmärksam på syslöjden i skolan!
   Kraaaaam på dig

Leave a Reply