Det kanske inte är höst riktigt än, men en varm, god soppa slår faktiskt aldrig fel. Denna rätt går faktiskt väldigt fort att slänga ihop, och du får i dig massvis med A-, C- och E-vitamin. En kalasbra tomatsoppa helt enkelt.

Till denna tomatsoppa behöver du (4-5 port)

  • 7-9 plommontomater
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • basilika
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde

Skär upp morötter, tomater, lök och vitlök och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Släng på lite basilika! In i ugnen på 200° i cirka 20 minuter, eller tills tomaterna börjar bli skrynkliga. Under tiden kan du koka upp buljongen!

När grönsakerna är färdiga ska de mixas ihop med buljongen. Ta lite grönsaker och häll på lite buljong och mixa. Gör detta tills allt är mixat och blivit en jämn och tunn soppa! Jag valde att ha i lite matlagningsgrädde också, för att få den lite krämigare. Det kan du dock skippa, och då blir den även helt vegansk 🙂

Krydda sedan efter smak. Jag hade i paprikapulver, mycket cayennepeppar, salt, peppar och lite mer färsk basilika. Annars är det bara att free-styla här med vad du gillar!

rostad tomatsoppa

Simon slängde ihop en god vitlökskräm i som vi åt till soppan. Självklart är även vitlöksbröd ett måste i en sådan här rätt. Helt sjukt gott att doppa i soppan, mmmmhhh. HÄR har jag skrivit hur vi gör vitlökskrämen 😉 Jag har inte gjort tomatsoppa tidigare, men det var supergott och även Simon gillade den. Tips tips!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *