Matlagning

Skogens guld i min frys

20 augusti, 2017

Gissa vad som ligger i min frys i detta ögonblick? Japp, you guessed right. 10 liter av skogens guld. Det blir inte bättre än såhär.

Min farfar har en polare som är en riktig jäkel på att hitta svamp. Jag tror att nästan hela min släkt beställer svamp från denna killen varje år. Rensat och klart dessutom, så det är bara att slänga ner det i pannan med smör och salt. Jag hoppas att ni blir rejält avundsjuka nu. Jag och Simon är riktiga svampälskare (vanliga svampar nu kompisar, inte lustiga svampar). Vi har champinjoner i nästan alla rätter, och det är ju så jäkla gott. Men jag måste säga att jämfört med kantareller så har de ingen chans.

Jag brukar alltid göra så att jag steker dem i smör och flingsalt. Sedan delar jag upp ca 1-2 dl i varje påse och fryser in. Jag älskar att göra kantarellsås eller kantarellrisotto! Det är ju så himlans gott verkligen. Har ni fler tips på recept som inkluderar kantareller?  Härom kvällen gjorde jag och Simon varma mackor i ugnen med kantarellstuvning på. Just like the old times. Förr när jag var liten gjorde vi varma mackor med kantarellstuvning varje söndag (typ). Det var ju det bästa som fanns. Varför gör man inte sådant längre?

  • Reply
    Frida G Svensson
    21 augusti, 2017 at 09:15

    shut up så drömmigt!!!

  • Reply
    Johanna Seijsing
    22 augusti, 2017 at 12:55

    Jag blir väldigt avis, åh vad mumsigt!! Äntligen är det säsong för det också, mmm. Vi brukar fortfarande ha varma mackor men kanske 2 gånger per halvår. När jag var yngre hade vi det betydligt mycket mer.

Leave a Reply