Vardag

Så blev det höst igen

14 september, 2017

Det är ingen nyhet att hösten anlänt. Jag tycker det är svårt att vänja sig vid mörkare kvällar och kallare klimat. Det tar tid innan det blir mysigt.

Jag tror inte att jag är den enda som tycker att det känns vemodigt och jobbigt i början av hösten. Det är mörkt när man går upp på morgonen och det blir mörkt snabbt på kvällarna. Det regnar till och från och man kan inte längre gå ut i en tshirt. Jag säger inte att jag blir deprimerad, men man är helt klart inte lika sugen på att gå upp ur sängen när hösten precis kommit.

Gör det till en mysig grej

Såhär känner jag varje år hösten kommer, och det tar alltid lite tid innan man anammar det mysiga med hösten. Det var som Sofia sa till mig, att man får lixom göra det till en mysig grej. Så nu har jag börjat varje morgon med att tända ljus i hela lägenheten, samtidigt som jag går runt och sippar på kaffe eller te. På kvällarna gör jag samma sak. Jag släcker ner lägenheten, tänder massa ljus och sätter på en akustisk spellista samtidigt som jag lagar middag.

Det är lätt att hamna i höstdepression. Det blir mörkt, ruggigt och kallare. Men försök göra som jag då, gör det till en mysig stund. Tänd ljus, sätt på en mysig spellista och ät massa god mat i goda vänners lag. En annan sak jag pratade med min kompis Alice om, är att det under hösten är okej att varva ner. På sommaren ska man hitta på saker hela tiden, åka och bada, arrangera grillkvällar etc. Men under hösten är det okej att ta med täcket till soffan och plöja en hel serie haha.

Kan ni känna igen er i detta? Påverkas ni av årstiderna?

    Leave a Reply