Matlagning

Kanelbulle på annat vis

5 oktober, 2017

Igår var det årets kanske viktigaste dag, kanelbullens dag! Jag tror inte det undgick någon svensk. Då min frys redan var full med bullar fick jag inviga min nya köksassistent med en annan variant på bullar.

Igår slog jag äntligen till på en ny köksassistent. Jag har tidigare haft en som jag fick ärva när farmor dog. Dock fattades det tillbehör som degkrok, visp och lite sådant. Så jag har länge funderat på att köpa en ny, bra assistent. Nu hade Ica Maxi kampanj på Electrolux Pro assistent, och man fick den för 1999kr istället för 2999. Så jag har lagt undan lite pengar i några veckor nu, för att kunna köpa den. Är så himla nöjd, och den pryder köket så himla fint!

Visst är den fin? Har planerat in ett stort brödbak här på fredag. Igår var det också passande nog kanelbullens dag, men iom att min frys redan var full fick det bli något annat. Jag hade sett en video på Instagram där de bakade en kanelbulls-kladdkaka.

Till smeten behöver du smör, socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och ägg. När du blandat ihop ingredienserna och hällt i det i en springform blandar du ihop smör, kanel och socker. Ringla sedan det som en spiral över kakan, och in med det i ugnen.

Titta vad fin den blev! Vi tog med kakan hem till Simons föräldrar och åt den med vaniljsås. Så jädrans god alltså! Åt ni vanliga bullar på kanelbullens dag eller gjorde ni också en twist på det? 🙂

 • Reply
  Siri
  5 oktober, 2017 at 10:10

  Är så sugen på den där men läser så blandade recensioner! Tycker du den låter supermycket? Läser några recensioner när folk klagar på det nämligen…

  • Reply
   Amanda
   8 oktober, 2017 at 22:00

   Jag älskar den! Den låter väl kanske lite, men det är inget jag tycker är jobbigt. Tror den låter lite mer för att den är mycket starkare än andra köksassistenter. Till exempel är ju KitchenAid’s maskiner inte ens hälften så starka 🙂 Så jag tycker helt klart att det är värt trots att den låter lite 🙂 Kraam

 • Reply
  Isabell
  7 oktober, 2017 at 11:22

  Vilket fint kök!

  • Reply
   Amanda
   8 oktober, 2017 at 21:58

   Åh tack 🙂

Leave a Reply