Matlagning

Äpple- och valnötsbröd

6 oktober, 2017

Det är mycket bakning på bloggen nu, men hallå jag är ju en liten tant. Vad ska ni göra åt saken lixom, haha. Jag har i alla fall bakat världens godaste bröd. Håll i er säger jag bara!

Jag äter sällan bröd till vardags, jag tycker inte att jag får en bra mättnadskänsla. Sedan är det ju inte bra att äta för mycket vitt bröd heller. Jag älskar dock att baka eget bröd, för då vet jag vad som är i. Jag menar, finns det något godare än ett nybakat bröd?

Det här behöver du

1 dl valnötter, 1 dl linfrön, 1 dl russin, 2 dl havregryn, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 nypa salt, 1 rivet äpple, 3 msk flytande honung, 4 dl naturell yoghurt och solrosfrön till garnering.

Detta brödet är supersmidigt att göra, då degen inte behöver jäsa. Det enda du gör är att blanda ihop alla ingredienser till en kladdig smet.

Häll sedan upp smeten i en brödform och in med den i ugnen på 175 grader i ca 60-80 minuter.

Ser ni hur juicy och mumsigt det ser ut? Äpplet gör att brödet blir väldigt saftigt, vilket är gött. Honungen och russinen gör att brödet blir lite sötare. Jag är så himla nöjd verkligen, och kommer definitivt baka om detta bröd.

    Leave a Reply