Vardag

Huvudvärken som inte ger sig

12 oktober, 2017

Alltid när jag har min mens får jag problem. Är det inte magont så känns det som att ryggen ska gå av. Är det inte det så har jag migrän. Det sistnämnda har jag haft i tre dagar nu.

Jag är så himla trött på den här huvudvärken! Det är så frustrerande att vakna med huvudvärk och gå och lägga sig med huvudvärk. Och ja, jag har kolat upp detta. Läkaren trodde inte att det var vanlig migrän, så jag har fått några tabletter (som dock inte hjälper särskilt mycket). Extra jobbigt är detta när det är en vecka där mycket händer. Igår hade jag till exempel litteraturseminarie. Jag kände mig så tung i huvudet och orkade knappt lyssna på de andra deltagarna.

Magnesiumbrist?

Detta gör ju att jag inte kan sitta vid datorn eller använda mobilen lika mycket. Jag går även och vilar någon timma varje dag för att vila huvudet. Något jag annars aldrig gör! Mamma hade läst att en vanlig orsak till migrän/huvudvärk är magnesiumbrist. På Diasporal står det ”Brist på magnesium leder till överirritation av muskler och nervfibrer. Resultatet blir spänningar i nacken och axlarna, vilket leder till spänningshuvudvärk. Det kan även orsaka sammandragningar av hjärnans blodkärl med följden att det utlöser ett migränanfall”. Det är precis så det känns och är för mig.

Idag vaknade jag dock upp utan huvudvärk, och det är så jäkla skönt! Man känner sig som en helt ny människa, haha. Är det någon annan som upplever samma sak? Jag vet att det är många som har problem under mensen, och det är så jäkla orättvist!

    Leave a Reply