Skönhet

Ta hand om din hud i vinter

26 november, 2017

Nu är det faktiskt vinter. Även om det inte snöar och är minusgrader varje dag så är vi inne och nosar på vintern. Detta påverkar din hud väldigt mycket.

Så fort det blir kallt ute blir din hud automatiskt torrare. Jag som under sommarhalvåret har en väldigt fet hud, får under vintern en lite mer torr hy på vissa partier. Jag tänkte visa mina bästa tips för att undvika att din hud blir torr och fnasig under vintern 🙂

Återfuktande serum: Addera ett serum som bevarar fukten i huden! Ett sådant serum kan även du med en blandad hy använda. Fukt gör dig aldrig oljig eller fet, enbart återfuktad. Testa detta serum från Biotherm.

Oljor: Jag som är fet i ansiktet undviker gärna oljor i ansiktet på dagen. Där emot älskar jag att ha det på natten. Du som är en torris ska definitivt kika in nästa produkt. Det är en ansiktsolja som du antingen kan använda själv som den är, eller blanda ner en droppe i din foundation för extra lyster. Detta är perfekt nu under gråa, kalla dagar. Finns från Biotherm.

Ansiktsmasker: Under hösten vill jag använda masker med fukt. Det finns masker som ger till huden och det finns masker som tar bort från huden, vi kan kalla det ge- och ta-masker. En ge-mask är en fuktmask, den ger massa fukt och energi till huden. En djuprengörande mask är en ta-mask. Den tar bort orenheter och döda hudceller. Du kan använda en ge-mask hur ofta som helst egentligen, och speciellt nu under vintern. Känns din hud torr och grå? Snåla inte med ge-maskarna då 🙂 Mina favoriter kommer från Origins och Clarins.

Rengöring: Under sommarhalvåret kan man kanske använda en vanlig kräm-rengöring. Kanske en som är lite exfolierande och djuprengörande? På vintern kan det vara bra att byta till en som är berikad med oljor! Idag finns jättehärliga rengöringsprodukter som rent sagt smälter bort sminket. De är som ett balsam i handen, men när du masserar in det i ansiktet smälter det och blir till en olja. Ansiktet återfår en lyster och du undviker ett torrt och grått ansikte. Finns från Biotherm  och Clinique.

Dag- och nattkräm: På sommaren använder jag krämer för normal/kombinerad hud. På vinterhalvåret använder jag samma kräm från samma märke, fast jag byter till ”normal hud”. Använder du ”normal hud” under sommarhalvåret kanske du byter till ”torr hud” istället. Med andra ord, du kan använda samma serie i hudvård, med byt till en annan hudtyp 🙂 Din hy kommer tacka dig!

Tips: Idag är det 25% rabatt på all hudvård från Biotherm på Kicks!

    Leave a Reply