Okategoriserade

Pallkrage på balkongen

22 juli, 2018

Våran balkong har under sommaren utvecklats till ett mindre växthus med pallkrage. Mysigt tänker ni kanske, och det är det, till viss del. Jag hade bara inte räknat med att tomatplantorna skulle bli ca 1,5 meter höga.

I våras snickrade jag och Simon ihop en pallkrage som vi placerade på balkongen. Jag sådde tomater, babyspenat och sockerärtor, en baggis lixom. Då det har varit så fruktansvärt varmt har tomatplantorna varit väldigt sega och trötta och det tog lång tid innan tomterna väl började synas. Dock växte själva busken som bara den, så när tomaterna började komma fram hade jag redan en gigantiskt hög växt. Ungefär varannan dag får jag spänna upp nya grenar med tråd och klippa av överflödiga kvistar som bara tar plats, haha. Det har dock blivit väldigt mysigt på balkongen och mitt senaste tillskott är en ljusslinga som pryder ena väggen.

pallkrage
Kan tillägga att denna bild togs för cirka en månad sedan, så ni kan tänka er hur mycket den växt sen dess!

Jag tycker dock att det är väldigt mysigt där ute nu. Tidigare somrar har det varit för kallt på kvällarna för att sitta där, men nu när det är så varmt på dagarna är även kvällarna ljumna! Så härligt 🙂 Ni som har balkong, nyttjar ni er mycket?

    Leave a Reply