Matlagning

Kroppkakor på enkelt vis

8 maj, 2019

Om ni gillar kroppkakor (eller bara en smakkombination från himmelriket) så bör ni kika hit. Cuz diz iz gooood.

Jag vet att jag avskydde kroppkakor när jag var liten. Mest för att det var lök i… Sen dess har jag inte ätit kroppkakor, men jag har ändå fått för mig att jag gillar det nu i vuxen ålder, haha… Så jag hittade detta recept, som var en tolkning på kroppkakor, eller en enkel variant av kroppkakor. Det lät supergott, och det var supergott! Tips tips tips. Receptet kan ni läsa nedanför bilden!

Mmmmmmm…

Du behöver:
Gnocchi, tärnat bacon, gullök, riktigt smör och rårörda lingon.

Gör såhär:
Koka gnocchin i cirka 1 minut, och stek baconet ganska hårt. Ta sedan bort baconet från pannan och häll istället i den kokta gnocchin. Stek den tills den fått en lite krispig yta. Ta sedan bort gnocchin och stek lök. Sist tar du bort löken ur pannan och bryner smöret (ju mer smör desto bättre, hehe). Servera gnocchin med baconet, löken och rårörda lingon. Häll sist på det brynta smöret ovanpå. NJUT!

    Leave a Reply